Heba-shelter.no

En Guide til Juneberry: Hva er Juneberry og Hvordan Dyrkes den

Alt du trenger å vite om Juneberry: Frukt, tre, hagebruk og mer

Hva er Juneberry?

Juneberry, også kjent som saskatoon, haggelbær, amelanchier eller sukkerbær, er en flerårig plante som er i slekt med roser. Disse plantene er kjent for sine søte, blålige bær som er modne for høsting i juni, derav navnet. De vokser som busker eller små trær og er populære i hagebruk, både for sine dekorative blomster og for deres frukt.

Juneberry i hagen

Juneberry trives i godt drenert jord og sol til halvskygge, noe som gjør dem til en fleksibel tilføyelse til enhver hage. I tillegg til å produsere velsmakende bær, er de også attraktive planter. Om våren er de dekket med hvite blomsterbuketter, og om høsten får bladene en rød-brun farge.
En Guide til Juneberry: Hva er Juneberry og Hvordan Dyrkes den

Hvordan brukes Juneberry?

Juneberries har en søt, litt nøttete smak som minner om blåbær og moreller. De er høye på fiber, proteiner, antioksidanter og vitaminer, spesielt vitamin A og C. De kan spises rå, bakt i pai, syltet, frosset for senere bruk, eller brukt i syltetøy, gelé og vinproduksjon.

Hvordan dyrke og høste Juneberry

Juneberry er vanligvis enkel å vedlikeholde, og krever bare regelmessig vanning og mulching for å holde jorden fuktig. Når det kommer til høsting av Juneberries, kan dette være litt av en utfordring siden fuglene også elsker disse bærene. En mulighet er å bruke et nett for å beskytte bærene.

Spred kjærlighet for Juneberry

Nå som du vet hva Juneberry er, kan du vurdere å inkludere det i hagen din. Disse plantene gir ikke bare hagen din estetisk verdi, men kan også tilføre noe nyttig, sunt og deilig til matlagningen din.

Del artikkelen min

Facebook
Twitter
Pinterest

Les mer!