Heba-shelter.no

Hva er Konfirmasjon?

Hva er konfirmasjon og dens betydning?

Konfirmasjon er en kirkelig handling som markerer overgangen fra barn til voksen i mange kristne kirkesamfunn. Den er vanligvis knyttet til ungdom i alderen 14 til 15 år.Konfirmasjon er en tradisjon som strekker seg mange hundre år tilbake. I noen tradisjoner ser man på konfirmasjon som en bekreftelse på dåpen, mens det i andre er en anledning for ungdommen til å selv bekrefte sin tro. Den gir den unge en mulighet til å fordype seg i og reflektere over sitt forhold til tro, liv, død, vennskap, kjærlighet og mange andre viktige temaer i livet.
Hva er Konfirmasjon?

Konfirmasjonens utvikling og ritualer

Opprinnelig var konfirmasjonen en del av dåpsritualet, men det endret seg med reformasjonen på 1500-tallet. I dag er selve konfirmasjonshandlingen ulik i forskjellige kirkesamfunn, men felles er at det er en feiring av overgangen fra barn til voksen.Selv om det varierer, inneholder de fleste konfirmasjonsseremonier noen sentrale elementer. Blant disse er en bekreftelse av dåpsløftene, en salvelse med olje eller håndspåleggelse, og mottagelse av nattverd.

Hvorfor velge å konfirmere seg?

Å konfirmere seg er en stor beslutning og det er mange grunner til at ungdom velger å gjøre det. Noen konfirmerer seg fordi det er en tradisjon i familien, andre på grunn av troen. Mange ser også seremonien som en overgangsrite til voksenlivet.Husk dog at det ikke er et krav å konfirmere seg. Det er viktig at valget kommer fra ungdommen selv og at man er klar over hva konfirmasjon innebærer.

Humanistisk konfirmasjon – et alternativ til den kirkelige konfirmasjon

For de som ikke ønsker en religiøs konfirmasjon, tilbyr Human-Etisk Forbund en humanistisk konfirmasjon. Dette er et kurs i etikk og filosofi som avsluttes med en seremoni. Målet med humanistisk konfirmasjon er å gi ungdom et mer bevisst forhold til etikk, menneskerettigheter, demokrati og vitenskapelig metode.Nå er du forhåpentligvis noe mer opplyst om hva konfirmasjon er og hva den betyr. Så hvis du, din sønn eller datter står overfor dette viktige valget, er det viktig å reflektere over hva det betyr for deg og hva du vil få ut av det.

Del artikkelen min

Facebook
Twitter
Pinterest

Les mer!