Heba-shelter.no

Hva er aldersgrensen på energidrikk?

Hva er energidrikker?

Energidrikker er kullsyreholdige drikker som inneholder store mengder koffein og sukker, i tillegg til andre ingredienser som B-vitaminer, aminosyren taurin og forskjellige urteekstrakter. Disse drikker er ofte populære blant unge, sporty og aktive personer som er på jakt etter en rask og pålitelig kilde til energi.
Hva er aldersgrensen på energidrikk?

Energidrikker og helse

Mye har blitt sagt om potensialet for negative effekter av koffein og sukker inneholdt i energidrikker. Altfor mye sukker kan blant annet føre til overvekt, tannråte og type 2-diabetes. På samme måte kan overdreven inntak av koffein føre til en rekke problemer som søvnløshet, økt hjertefrekvens og høyt blodtrykk.

Aldergrenser på energidrikker rundt om i verden

I enkelte land som Storbritannia, har de innført en aldersgrense på 16 eller 18 år for salg av energidrikker. Dette skyldes bekymringer for helseeffektene hos unge som konsumerer for mye koffein i form av slike drikker.

Aldersgrense på energidrikk i Norge

I Norge er det ingen spesifikk aldersgrense på energidrikk. Men flere butikkjeder har valgt å innføre en egen aldersgrense. Normalt sett ligger denne på 14 eller 15 år, og dette blir håndhevet av de som arbeider i butikken. Dette gjelder for alle energidrikker, uavhengig av merke eller innhold.

Foreldre, voksne og energidrikker

Som forelder eller voksen er det viktig at man tar seg tid til å snakke med de yngre om energidrikker. Diskuter de potensielle risikoene, oppfordre til moderat bruk og gi råd om sunne alternativer som juice, vann eller kanskje en kopp te. Utdanning er nøkkelen her.# Konklusjon: , en viktig diskusjonDet er tydelig at dette er et spørsmål som krever mer oppmerksomhet enn hva vi kanskje har gitt det hittil. Mens vi blir mer og mer klar over risikoen og potensielle skadelige effektene forbundet med energidrikker, ser det ut til at det er på tide å revurdere hvordan vi håndterer tilgjengeligheten av disse produktene for de yngre.

Del artikkelen min

Facebook
Twitter
Pinterest

Les mer!