Heba-shelter.no

Smarte byggematerialer er håndverkerens beste venn

Det er mulig å tjene gode penger som håndverker, men det forutsetter at man har både den nødvendige kompetansen og god driftsstyring. Selv den flinkeste håndverker kan få økonomiske problemer hvis man for eksempel bruker feil materialer eller ikke har effektive rutiner for fakturering og eventuell inkasso. Smarte byggematerialer kan være helt avgjørende for å skape gode overskudd.

Materialer som sparer tid

Det kan høres lite intuitivt å begynne med tidsaspektet, det må vel være lavest mulig pris for sammenlignbare produkter som er det aller viktigste? Imidlertid er tid ofte den begrensende ressursen for mange håndverkere, og redusert tidsbruk på en jobb kan åpne for mange ytterligere lønnsomme prosjekter. Husk også på at mange håndverkere gir en fastpris på utført arbeid, noe som betyr at spart tid gir utslag direkte på bunnlinjen.

Ulike plater og paneler har blitt alt mer populære både blant proffe håndverkere og amatører. Med for eksempel akustikkpanel, ferdigmalte veggplater eller våtromsplater er det mulig å bygge opp en vegg i løpet av få timer. Slike komplette plater legger til rette for at man sparer mye tid, samtidig som alt skjer i én operasjon – sammenlignet med for eksempel sparkling, pussing og flere strøk med maling.

Ergonomi og effektivitet skaper overskudd

For en proff håndverker er det også viktig å ta høyde for faktorer som ergonomi og systemløsninger med flere produkter som kan brukes sammen. Ergonomi er kanskje mest aktuelt når det gjelder verktøy, men det er selvfølgelig også viktig å huske på for eksempel vekt og emballasje når det gjelder byggematerialer. For en amatør kan det være greit å bære tunge pakker med materialer for å spare noen hundrelapper, men det er ikke aktuelt for en håndverker som må gjøre den samme jobben hver eneste dag.

Det samme gjelder for valg av produktserier og funksjoner, for eksempel med tanke på ulike monteringssystemer. En amatør kan ta seg tid til å lære et nytt klikksystem hver gang man legger et nytt gulv, det handler tross alt om noe man gjør med noen års mellomrom i en vanlig bolig. For en profesjonell håndverker er det viktig å begrense seg til et gitt utvalg systemer og løsninger, slik at man kan lære å kjenne dem i dybden. Det gir kanskje kunden begrenset valgfrihet, men det er helt avgjørende for å strømlinjeforme arbeidet.

Ved å ha fokus på tidsbesparende, ergonomiske og effektive materialer, er du godt på vei mot å skape lønnsom drift som håndverker.

Del artikkelen min

Facebook
Twitter
Pinterest

Les mer!