Heba-shelter.no

Hva er Tofu? Her er alt du trenger å vite

Hva er tofu – en nærmere titt

Tofu, også kjent som bønneost, er en matvare som er laget ved å koagulere soyamelk og deretter presse det koagulerte produktet til solide hvite blokker. Prosessen er ikke ulik den som brukes til å lage ost, og derfor får vi betegnelsen bønneost.
Hva er Tofu? Her er alt du trenger å vite
Tofu har sin opprinnelse i Kina, men er nå en grunnleggende del av flere asiatiske kjøkken, spesielt japansk og koreansk. Det finnes forskjellige typer tofu, med teksturer som varierer fra silkeaktig myk til fast og sprø.

Næringsinnhold og helsefordeler med tofu

Tofu er høyt verdsatt for sin ernæringsprofil – det er en utmerket kilde til protein, inneholder alle ni essensielle aminosyrer og er rik på jern, kalsium og magnesium, for å nevne noen få. Det er også lite i fett og kalorier, noe som gjør det til et utmerket valg for dem som prøver å holde vekten nede.I tillegg er tofu kjent for sine mange helsefordeler. Høykvalitets proteininnhold støtter muskelvekst og reparasjon, mens lavt fettinnhold er bra for hjertet. Det er også flere bevis som tyder på at tofu kan bidra til å redusere risikoen for visse typer kreft.

Hvordan bruke tofu i matlagingen

Tofu er ganske nøytralt på smak, noe som gjør det til en svært allsidig ingrediens i matlaging. En av de mest populære måtene å bruke tofu på er marineret og stekt, noe som gir det en deilig crunch og dybde av smak.Det finnes også utallige tofu-oppskrifter, som inkluderer alt fra tofu scramble (en stor erstatning for scrambled eggs) til tofu burgere og til og med tofu desserter!Så, nå som du vet svaret på “hva er tofu”, hvorfor ikke eksperimentere med denne proteinrike maten i ditt eget kjøkken?

Del artikkelen min

Facebook
Twitter
Pinterest

Les mer!