Heba-shelter.no

Hva er en Narsissist?: En Grundig Utdypning

Hva er Narsissisme? Et Begrep Med Dype Røtter.

Narsissisme kommer fra den Greske myten om Narcissus, en mann så forelsket i sitt eget speilbilde at han døde av sorg da han innse at han ikke kunne oppnå kjærlighet fra sitt eget speilbilde. Men moderne definisjoner på narsissisme er langt mer detaljerte og varierte.

Perspektiver på Narsissisme: Gransking gjennom Mange Linser.

Det Psykologiske Perspektivet: Egoet Kommer i Veien.

Fra et psykologisk synspunkt, ser narsissister seg selv som viktigere enn alle andre. De har et oppblåst ego og tror at reglene ikke gjelder for dem.

Sosiologisk Perspektiv: Det kollektive og individet.

Fra et sosiologisk perspektiv, er narsissisme en påvirkning fra samfunnet som oppmuntrer til selv-promovering og en meg først mentalitet.

Når Narsissisme blir en Lidelse: Narsissistisk Personlighetsforstyrrelse

Noen ganger, kan narsissisme manifestere som en personlighetsforstyrrelse, kjent som narsissistisk personlighetsforstyrrelse. Dette skjer når narsissistiske tendenser blir så intense at de innvolverer alle deler av en persons liv, inkludert deres forhold, jobb, og helsetilstanden.

Hvordan kan vi Identifisere og Håndtere en Narsissist?

Når du har identifisert at noen er en narsissist, kan det være nyttig å huske at de sansynligvis ikke vil forandre seg. Dette gjør det viktig å lære hvordan du skal håndtere dem på en respektfull og sunn måte.

Narsissisme: Tid for å Unngå Presentasjoner og Misforståelser

Narsissisme er mer komplekst enn det vi tror. Mange folk feiltror at narsissister er alltid selvsikre eller at de alltid er opptatt av hvordan de ser ut. Men i virkeligheten, kan en narsissist like gjerne være usikker og ha dårlig selvtillit.NØKKELORD

Del artikkelen min

Facebook
Twitter
Pinterest

Les mer!