Heba-shelter.no

Guide til ‘Hva er billigere i Sverige’: Spar penger på grensehandel

Hva er billigere i Sverige? En analyse av handlingsmønstre i nabolandet

Når nordmenn tenker om hva er billigere/) i Sverige, er det ofte godteri, alkohol og tobakk som først trekkes frem. Når solen skinner, og vi ruller sydover med familie eller venner, er disse varene nesten alltid en del av shoppinglisten. Men hva ligger egentlig bak fenomenet? Hva andre ting er billigere i Sverige enn i Norge? I denne artikkelen skal vi ta en dypere titt.

Alkohol, tobakk og godteri – kjente favoritter

La oss starte med det åpenbare. Alkohol, tobakk og godteri er i mange tilfeller betydelig billigere i Sverige. Ikke bare fordi Nordmenn typisk betaler høyere avgifter på disse varene, men også fordi de svenske lavpriskjedene har større innkjøpskraft og dermed kan tilby lavere priser.
Guide til 'Hva er billigere i Sverige': Spar penger på grensehandel

Matvarer – en besparelse for mange

Hva er billigere i Sverige av vanlige matvarer? Vel, akkurat dette er en litt mer komplisert historie. Generelt sett, kan det være litt penger å spare på enkelte matvarer, spesielt kjøtt, meieriprodukter og noen drikkevarer. Men når vi legger sammen kostnadene for drivstoff, tid og utslipp, er bildet kanskje litt annerledes. Det er et personlig valg, men for mange er ‘Harryturen’ til Sverige fortsatt en vinnende kombinasjon.

Husholdningsartikler og kosmetikk – et lite kjent triks

Mange nordmenn er kanskje ikke klar over at det også er mye å spare på husholdningsartikler og kosmetikk ved å handle i Sverige. For eksempel er alt fra støvsugerposer, rengjøringsmidler, sjampo, sminke og hudpleieprodukter ofte betydelig billigere på den andre siden av grensen.

Byggematerialer – bygg billigere i Sverige

Planlegger du et byggeprosjekt? Da kan det være lure penger å spare ved å kjøpe byggematerialer i Sverige. Treverk, isolasjon, gipsplater, maling, fliser og mange andre byggematerialer er ofte billigere i Sverige sammenlignet med Norge.Så neste gang noen spør deg hva er billigere i Sverige?, kan du fortelle dem om mye mer enn bare godteri og alkohol. Husk at det alltid gjelder å sammenligne priser, men det er ingen tvil om at det er mye å spare på handleturen over grensen!

Del artikkelen min

Facebook
Twitter
Pinterest

Les mer!