Heba-shelter.no

Artikkel: ‘Hva er Normal Kroppstemperatur?’

Hva er Normal Kroppstemperatur?

En av de mest grunnleggende måtene vi kan overvåke vår egen helse på, er å sjekke vår kroppstemperatur. Men hva er egentlig normal kroppstemperatur, og hvordan varierer denne?

Normal Kroppstemperatur hos Voksne

For voksne menn og kvinner, er det generelle konsensus at normal kroppstemperatur ligger på rundt 37 grader celsius, men dette kan variere litt avhengig av individet og tiden på døgnet. Morgen er oftest den perioden hvor kroppstemperaturen din er lavest, mens ettermiddag og kveld er der den er høyest. Det er ikke unormalt at temperaturen din kan variere opptil en halv grad gjennom dagen.
Artikkel: 'Hva er Normal Kroppstemperatur?'

Hva påvirker kroppstemperaturen?

Det er mange faktorer som kan påvirke kroppstemperaturen. Disse inkluderer alt fra din generelle helsestatus, din metabolske rate, om du er en mann eller kvinne, og til og med din alder. Kvinner kan for eksempel merke at kroppstemperaturen deres stiger litt under eggløsningen i menstruasjonssyklusen.

Normal Kroppstemperatur hos Barn

For barn kan en normal kroppstemperatur variere mer enn hos voksne, og det er ofte helt normalt at temperaturen ligger litt høyere enn 37 grader. For premature babyer eller nyfødte, kan normal kroppstemperatur være litt lavere enn dette.

Når er kroppstemperaturen for høy?

Vanligvis vil man anse en kroppstemperatur på 37,5 grader eller høyere som en mild feber, mens alt over 38 grader er en merkbar feber. Dersom du eller en annen person har en kroppstemperatur på over 39 grader, er det viktig å søke medisinsk hjelp umiddelbart.En høy kroppstemperatur kan være et tegn på en underliggende infeksjon eller sykdom, og det er viktig å få denne diagnostisert og behandlet tidlig.Nå i etterkant av å ha lest denne artikkelen, håper vi at du føler deg mer informert om hva normal kroppstemperatur er, hvordan den kan variere, stigende og fallende temperaturer, samt når du bør søke medisinsk hjelp.

Del artikkelen min

Facebook
Twitter
Pinterest

Les mer!